Tuesday, 11 October 2011

sape2 ade kerje kosong x? :(



bile masa semakin berjalan,maka umur turut meningkat..dari hari ke hari..pergerakan itu memberi makna yang kita semakin tua..bukan semakin muda yer..tapi aku masih tidak nampak lagi dimanakah masa depanku..persoalan itu sering berpusing di benak fikiranku..da sekarang ni aku masih lagi menganggur di rumah..hanya menantikan matahari terbit dan terbenam..jadual waktu tidur pon sudah berubah..kalu dulu selalu terbiasa terlepas untuk solat suboh akibat tertidur,tapi sekarang sudah berubah..solat suboh sentiasa awal..tetapi zohor pula menjadi masalah..sebab time suboh baru nak tidur,,huhu..(kalau tertinggal pun,qada balik oke) huhu.

teringat time kerja dulu..kerja itu mendisiplin aku..terutamanya dari segi jadual waktu tidur..sebelum pukul 12a.m da tidur,,dan bangun awal pagi..walaupun hari jumaat ( off day) aku sudah terbiasa bangun awal..yang ke-2 nya aku rasa macam berdikari sangat,,tak perlu untuk meminta duit dari umi dan abi lagi..ye la kan,kerja mesti dapat duit..untuk orang bujang macam aku,brapa pon gaji yang di terima sudah mencukupi..hihihi..mesti korang nk taw aku kerja ape kan?? huhu..aku juz jadi kuli je..aku kerja dengan ayah aku..ayah aku kerja amek sub kat mane2 bahagian construction..dye membawa masuk tenaga2 buruh..dan aku adalah salah seorang dari buruh tu..n ade la sikit gambar aku snap time curi tulang..huhu..

kalo nk kerja n,pastikan safety first ye..

 risiko tempat tinggi



huhu..2 la sedikit sebanyak gambar2..ade banyak lagi..tapi xkan la nk upload sampai sume kan? hihi..dan yang paling aku bez skali aku dapat beli apa yang umi aku nak,,kire aku bagi hadiah la..aku dah lame tengok umi duk usha bende n..jadi aku bertekad,untuk 1st payment aku akan belikan apa yang umi inginkan tu..alhamdulillah dengan niat yang murni seorang anak,aku dapat adiahkan sesuatu kepada ibuku..n adalah hadiah yang pertama yang aku pernah bagi kat ibuku sepanjag usia aku 21 tahun n..sebelum ni pon aku pernah bagi..tapi juz bagi kekecewaan je..huhu..nak taw apa yang aku bagi kat umi..jeng jeng jeng!!

haha..cute x??? heee..

walaupon bagi aku hadiah 2 xseberapa dan kalau nak dibandingkan dengan pengorbanan dan kasih sayang dan wang ringgit,aku rasa adiah juz 0.000000000000000000000001% daripa pengorbanan umi dan abi kepada aku dan juga adik bradikku yang laen..mayb percent 2 lg kurang kalau nk di bandingkan..tapi bagi aku,hadiah n cukup2 bermakna..umi pon happy je...senyum semewek!! hehe..tp aku xsempat nak belikan ape2 untuk my dad..hajat di hati nak belikan wallet..tapi xsempat..tunggu ye bi..nati ore beli deh..hihi..

aku pon sempat la jgk bagi sesuatu kat gf aku sempena besday dye yang ke-18..ade la..nk aku upload ke gambar? aku xsempat amek la..nanti aku mintak gambar 2 kat dye ek? huhu..cume 2 la,walaupun gaji aku dapat xseberapa,tapi aku dapat penuhkan nafsu aku untuk beli 2 dan beli ni..sebab 2 la,aku rasa sekarang n nak kerja balik,,sekarang n aku xmacam dulu..mengharapkan balik wang daripada orang tua ku..kecian..rindu sangat2 time kerja dulu..nak tau aku camne time kerja dulu?? macam n la..tgk pic n..

( sekadar hiasan)

haaaa...tengok 2..time dulu2..siap tidur atas duit lagi..haha....so da xde pape yang nak di kongsikan..kalu korang ade kerje kosong bagitaw la yer?? hehe..
assalamualaikum sahabat :)

No comments:

Post a Comment